Welkom bij Kijknueens.nl

Welkom op de website van kijknueens.nl , wij proberen de natuur onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen te brengen. Kijk hier dus rustig rond en geniet van de prachtige natuur met zijn inwoners. Het overgrote deel van de foto’s zijn genomen in Nederland. De foto’s zijn van de auteur en de verdere informatie is meestal overgenomen van Wikipedia.  Op de foto’s rust copyright maar je mag ze wel gebruiken voor en werkstuk op school, mits je een bronvermelding opneemt.

Paardenbijter – 1 – Bekijk de gedetailleerde informatie

Paardenbijter – 1 – Bekijk de gedetailleerde informatie

De paardenbijter (Aeshna mixta) is een echte libel (Anisoptera) uit de familie van de glazenmakers (Aeshnidae). Het is een grote libel maar een van de kleinere glazenmakers, die in de nazomer vaak in groepen rondvliegt. De paardenbijter is een zeer algemene en zwerflustige soort, die grote afstanden aflegt. Incidenteel worden grote groepen zwervers waargenomen.

De paardenbijter bijt geen paarden, maar dankt zijn naam aan het feit dat hij vaak jaagt op insecten die zich dicht bij het lijf van dieren of mensen ophouden, waardoor het lijkt of hij ze bijt.

Meer libelles Klik hier

 

Muskusrat | 1 Bekijk hier de gedetailleerde informatie

Muskusrat | 1 Bekijk hier de gedetailleerde informatie

Muskusrat

De muskusrat of bisamrat (Ondatra zibethicus) is een knaagdier uit de onderfamilie der woelmuizen en, hoewel de naam dat suggereert, behoort de muskusrat dus niet tot de ratten. Het dier wordt soms op de menukaart ook wel als waterkonijn aangeduid. De muskusrat is de enige nog levende soort uit het geslacht Ondatra. Hij komt oorspronkelijk enkel in Noord-Amerika voor, maar leeft tegenwoordig als exoot in Europa en Noord-Azië. De muskusrat wordt ook gefokt in de bontindustrie. Het bont komt onder de naam bisam op de markt.

Bekijk hier filmpje

Foto’s Juni 2021 Vlaardingen Aalkeet Buitenpolder.

Meer zoogdieren Klik hier